Yummy potatoes


Antal portioner 8 Portioner

Ingredienser
500 g Potatis
2 dl Creme fraiche; för den
-smalare varianten, man kan
-öka till det dubbla
1 burk Campbells redd champinjon-
-soppa
1 dl Purjolök; finhackad
4 dl Ost; riven
1 tsk Salt
1 Krm vitpeppar
2 dl Corn flakes; krossade
4 msk Smör; smält


Så här gör du:

Med sin fylliga, lite speciella smak, gör den här potatisen sig
utmärkt tillsammans med stekt eller grillat kött och en grön sallad.
Orginalreceptet innehåller den större mängden creme fraiche. Vill man
ha den mindre fet går det utmärkt att använda den mindre mängden creme
fraiche.

Koka potatisen och mosa eller pressa den sedan. Blanda den pressade
potatisen med creme fraiche, soppa, purjolök, riven ost, salt och
peppar. Rör om moset väl och bred sedan ut det i en smord ugnssäker
form. Krossa corn flakes i en plastpåse och blanda med det smälta
smöret. Strö detta över potatisblandningen. Gratinera i 200°, mitt i
ugnen 30-40 minuter eller tulls gratängen fått en gyllenbrun färg.
Servera genast till stekt eller grillat kött.

Tips: Rätten kan också gratineras i portionsformar högt upp i ugnen,
10-15 minuter i 200°.

Pris februari 1996; ca 60 kr för 8 portioner
Yummy potatoes recept på  enkel och lättlagad mat.