Youghurtpesto och limemarinerad fänkål


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
1 Fänkålsstånd; el 2 små
3 Lime; ev 4
1 dl Socker
1 dl Olivolja
1 bunt Gräslök
125 g Pinjenötter
2 dl Matlagningsyoughurt
2 Vitlöksklyftor
12 Basilikablad; färsk förstås
3 Persiljestjälkar; ev 4
3 msk Parmesanost; riven
Salt
Vitpeppar


Så här gör du:

Skär ut roten på fänkålen. Stimla den fint. Riv limeskalen och pressa
ur saften. Blanda skal, saft, socker och olja. Rör om och låt stå
tills sockret smält. Häll marinaden över fänkålen. Blanda i hackad
gräslök. Låt stå kallt någon timme innan servering. Rosta
pinjenötterina. Mixa matlagningsyoughurt, vitlök, basilika och
persilja till en grön sås. Rör ner parmesanost och pinjenötter.
Smaksätt med salt och peppar. Servera till rökt lammkött eller
parmaskinka.
Youghurtpesto och limemarinerad fänkål recept på  enkel och lättlagad mat.