Yoghurtsås till marinerad festfilé


Antal portioner 8 Portioner

Ingredienser
2 msk Vetemjöl
2 dl Vatten; kallt
4 dl Naturell yoghurt; eller mat-
-lagningsyoghurt. OBS! Inte
-lättyoghurt.
1 Köttbuljongtärning
2 tsk Soja
Skrapet från marinaden till
-marinerad festfilé
2 msk Röd vinbärsgelé
Stekspad från filén


Så här gör du:

Vispa ihop mjöl, vatten, yoghurt, smulad buljongtärning, soja och
marinadkryddorna i en kastrull. Koka upp och låt koka under omrörning
3 minuter. Sila såsen och häll tillbaks den i kastrullen. Smaksätt med
vinbärsgelé och späd med stekspad och eventuellt lite vatten om det
behövs.

VV-info: 55 BK per portion
Yoghurtsås till marinerad festfilé recept på  enkel och lättlagad mat.