Yoghurtglass med bärpuré


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
2 Äggula
1 dl Florsocker
1 1/2 dl Yoghurt; 3% fett
2 dl Vispgrädde
BÄRPUR
125 g Vinbär
125 g Hallon
2 msk Socker
GARNERING
Bär
Blad av citronmeliss


Så här gör du:

Vispa äggulor och socker till en luftig smet. Vispa grädden krämig och
tjock ovh blanda äggsmeten med yoghurt och grädde. Häll blandningen i
en form, täck över med plastfolie och frys in smeten över natten. Har
du tillfälle blir glassen jämnare fryst om du rör om i den ett par
gånger den första timmen.
Rårör bären eller låt dem snabbt finfördelas i en mixer. Smaksätt med
socker. Låt glassen mjukna i kylen ca 20 minuter innan den ska läggas
upp. Ta fram portionsglas och varva glass och bärpuré i dem. Garnera
och servera direkt, som efterrätt eller mellanmål.
Yoghurtglass med bärpuré recept på  enkel och lättlagad mat.