Wokat, marinerat älgkött


Antal portioner 6 -8 portion

Ingredienser
400 g Innanlår
MARINAD
2 Röda färska chilipeppar
3 Vitlöksklyftor
1 1/2 msk Worchestershiresås
1/2 dl Solrosolja
2 msk Ingefära; färsk riven
WOKEN
1 Morot
1/2 Kålrot; liten
4 Potatisar
1/2 Kålrabbi
1 Rödlök
6 Salladslökar
50 g Sockerärtor
50 g Haricots verts
Salt och peppar
Olja
2 1/2 dl Älg- eller oxbuljong
1/4 Blomkålshuvud


Så här gör du:

Skär köttet i tunna skivor, skär sedan skivorna i små fyrkantiga
bitar. Kärna ur och finhacka chili och vitlök. Blanda samman alla
ingredienser till marinaden. Lägg köttet i en bunke och häll på
marinaden. Låt det marinera i 30 minuter.

Skala och finskiva morot och kålrot, skala och tärna potatis och
kålrabbi. Dela blomkålen i buketter, klyfta löken, skiva
salladslökarna och skär ärtor och bönor i mindre bitar.

Blanchera morot, kålrot och blomkål genom att lägga ned dem i kokande
vatten någon minut, spola dem sedan med kallt vatten och låt dem
rinna av väl.

Ta upp köttet ur marinaden och häll marinaden i en kastrull för senare
uppvärmning. Woka köttet hastigt i lite olja. Salta och peppra och
tag upp det. Woka rotsakerna i lite olja några minuter. Woka ej för
länge, rotsakerna ska fortfarande ha spänsten kvar. Blanda ned ärtor,
haricot verts, lök och kött mot slutet. Smaka av med salt och peppar.

Koka upp marinaden och buljongen och häll i woken.
Wokat, marinerat älgkött recept på  enkel och lättlagad mat.