Wallenbergare med persiljepotatis


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
400 g Kalvfärs
2 dl Vispgrädde
4 Äggulor
Salt och vitpeppar
Smör att steka i
Tillbehör
200 g Färska champignoner
1 liten Finhackad gul lök
2 dl Grädde
Salt och peppar
6 Lokta potatisar i klyftor; e
200 g Smör
1/2 dl Vatten
1 dl Fint hackad persilja
Broccoli


Så här gör du:

Blanda ingredienserna till färsen i en bunke. Färsen skal vara lös utan
att rinna. Provstek en liten biff för att kolla konsistensen.
Forma färsen till små biffar och stek dem två minuter på varje sida i ett
grilljärn eller i en stekpanna. Håll biffarna varma.
Fräs champignonerna i en stekpanna. Tillsätt löken och låt den fräsa
med några minuter och tillsätt grädden. Låt såsen koka till en simmig
konsistens och smaka av med salt och peppar.
Skär potatisarna i klyftor.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vatten och persiljan. Lägg ner
potatisen och låt den puttra med tills den blir varm. Salta och peppra
lite grann.
Servera med broccolin.
Wallenbergare med persiljepotatis recept på  enkel och lättlagad mat.