Vitlöksscones


Antal portioner 8 Bitar

Ingredienser
2 dl Grahamsmjöl
2 dl Vetemjöl
1/2 tsk Salt
2 tsk Bakpulver
50 g Smör
2 Vitlöksklyfta; stor, pressad
1/2 dl Persilja; hackad
1 1/2 dl Mjölk


Så här gör du:

Scones smaksatta med vitlök och hackad persilja smakar förträffligt
inte bara till fisksoppa utan även till andra kokta fiskrätter.

Sätt ugnen på 250°. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke.
Fördela fettet med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt
pressad vitlök och hackad persilja. Blanda ner mjölken och arbeta
snabbt samman till en deg. Den går fint att göra i matberedaren.
Dela degen i en stor bit per fyra färdiga bitar (dvs ska man göra 8
bitar - dela degen i två bitar) och lägg dem på bakpappersklädd plåt.
Platta ut varje del med mjölad hand till en rund kaka ca 15 cm i
diameter. Skåra varje kaka med en mjölad kniv.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Bryt isär kakorna och
servera dem nygräddade.

Pris i februari 1996; ca 10 kr för 8 bitar
Vitlöksscones recept på  enkel och lättlagad mat.