Vitlöksklyftor i honungsvinäger


Antal portioner 1 Omgång

Ingredienser
5 Vitlökar; hela
3/4 dl Vit- eller rödvinsvinäger
1 msk Honung
2 nypa Salt
2 nypa Timjan; smulan
1 nypa Svartpeppar; grovt krossad
1 dl Olivolja


Så här gör du:

Koka oskalade vitlöksklyftor som i "Provköktes marinerade vitlök".
Koka sedan upp dem i nytt vatten, men avbryt så fort vattnet börjar
bubbla. Spola därefter klyftorna i kallt vatten. Blanda vinäger,
honung, salt, timjan och peppar i en kastrull. Lägg i vitlöken och
fyll på med vatten så det knappt täcker. Koka sakta upp, prova om
klyftorna har rätt konsistens, sjud annars någon minut. Häll bort
ungefär hälften av lagen och lägg klyftorna och resternade lag i en
burk. Häll på olivolja, blanda försiktigt med en sked och låt kallna
innan ni skruvar på lock . Ställ svalt i minst 2 dygn. Rör om eller
vänd på burken några gånger under tiden.
Vitlöksklyftor i honungsvinäger recept på  enkel och lättlagad mat.