Viltwok


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
250 g Ren- eller älgskav
1 msk Olja
2 msk Olja
2 Morot
1 Palsternaka
1/2 Kålrot
1 Kålrabbi; ev det dubbla
1 Purjolök
SÅS
1 dl Öl
1/2 dl Soja
1 tsk Rosmarin
1 tsk Enbär
1 Vitlöksklyfta; ev det dubbla


Så här gör du:

Tid: 20-25 minuter

Tina köttet om det är fruset. Snabbast går det med mikrovågsugnens
upptiningsläge. Hetta upp woken. Slå i oljan. Skala morötter,
palsternacka, kålrot och kålrabbi. Skär alla rotfrukterna i strimlor.
Skölj och finstrimla purjon. (Detta hade jag gjort FÖRE woken hettas
upp... min anm.) Fräs köttet hastigt tills det har fått färg runt om.
Ta upp köttet och ställ det åt sidan. Fräs alla grönsakerna i
wokpannan. Häll på öl och soja. Krydda med rosmarin och krossade
enbär. Pressa vitlök över. Låt puttra några minuter. Lägg tillbaka
köttet och låt allt bli varmt. Servera viltwoken med en gryta nykokta
nudlar vid sidan om .

Tips: Om du inte har en wokpanna kan vilwoken tillagas i en stor
stekpanna.
Viltwok recept på  enkel och lättlagad mat.