Viltsoppa


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
1 Gul lök
1 burk Kantareller; 200 g
1 paket Ren- el hjortskav; 240 g
2 msk Vetemjöl
1 msk Soja
1 tsk Timjan
5 Enbär; krossade
1/2 dl Rönnbärsgelé
2 Köttbuljongtärningar
8 dl Vatten
2 dl Crème Fraiche
Persilja; hackad


Så här gör du:

Skala och finhacka löken. Låt svampen rinna av och spar spadet.
Stirmla köttet. Fräs lök, svamp och skav i smör i en gryta. Rör i
mjölet. Tillsätt soja, kryddor, gelé, buljongtärningar, vatten
svampspad och Crème Fraiche. Låt soppan koka ca 5 min. Smaksätt med
salt och peppar. Strö över persilja.
Viltsoppa recept på  enkel och lättlagad mat.