Viltpanna


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
2 paket Viltskav
2 Gul lök; ev någon till
1 burk Blandsvamp
10 Enbär; krossade
1 msk Röd eller svart vinbärsgelé
1 Vitlöksklyfta
2 Buljongtärning
5 dl Vatten
2 msk Vetemjöl
Salt
Peppar
GARNERING
Lingon
Persilja


Så här gör du:

Fräs det otinade viltskavet enligt förpackningens anvisningar. Skala
och hacka lök. Låt svampen rinna av. Lägg ner det i stekpannan och
låt det fräsa med en stund. Tillsätt enbär, buljongtärning, pressad
vitlök, gelé och vatten. Låt det puttra samman. Gör under tiden en
redning av mjölet med lite kallt vatten. Rör ner det i pannan och låt
allt småputtra 3-5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över
lite lingon och persilja. Bjud kokt ris, inlagd gurka och kokta
äppelhalvor till.
Viltpanna recept på  enkel och lättlagad mat.