Vilda minibiffar


Antal portioner 24 Stycken

Ingredienser
525 g Älgfärs; eller nötfärs,
-blandad med
5 Enbär; krossade
1/2 dl Havregryn
1/2 dl Vichyvatten
1 tsk Salt
2 Krm 4-krydda; eller all-
-krydda
2 Krm viltkrydda
1 Ägg
1 Gul lök; finhackad
2 tsk Bordsmargarin; eller olja


Så här gör du:

Bryn den finhackade löken i lite olja. Arbeta ihop färsen med salt och
kryddor. Tillätt ägg, lök och havregryn som först har fått svälla i
vichyvatten i 10 minuter. Arbeta ihop till en jämn smet. Forma färsen
till små bollar, som plattas lätt till små biffar. Värm
margarinet/oljan i en ugnspanna. Lägg i biffarna och stek dem i 200°
ca 10 minuter. Vänd efter halva tiden. Kan också stekas i vanlig
stekpanna, men då får inte alla rum samtidigt.

VV-info: 1/3 gul och knappt 1/8 röd per biff, tar man tre biffar blir
det 1 gul och ca 1/4 röd.
Vilda minibiffar recept på  enkel och lättlagad mat.