Viktväktarnas marinerade vitlöksklyftor


Antal portioner 30 Klyftor

Ingredienser
30 Vitlöksklyfta
1 dl Vitvinsvinäger; el rödvins-
-vinäger
1/2 tsk Timjan; OCH
1 tsk Rosmarin; ELLER
1/2 tsk Oregano; OCH
1 tsk Basilika
1/2 tsk Italiensk salladskrydda
3/4 dl Olivolja


Så här gör du:

Koka upp vatten i en kastrull och lägg ner vitlöksklyftorna. Låt dem
koka 2 minuter. Skala klyftorna och lägg ner dem i en burk. Häll över
vinägern. Sätt burken i kylskåpet 2-3 dagar.
Koka upp vitlöksklyftorna i vinägern och låt sjuda i 2 minuter.
Blanda kryddörterna med oljan och häll över vitlöksklyftorna (jag är
inte säker på om vinägern ska vara kvar när man häller oljan på
vitlöksklyftorna, min anm). Häll tillbaka i burken. Låt stå ca 1
vecka i kylskåpet, rör om eller vänd på burken ett par gånger.

VV-info: 5 klyftor = 1/2 MF
Viktväktarnas marinerade vitlöksklyftor recept på  enkel och lättlagad mat.