Viktväktarnas grönkålspaté


Antal portioner 6 Portioner

Ingredienser
300 g Grönkål; fryst, hackad
100 g Spenat; fryst, hackad,
-mjukar upp kålsmaken
50 g Purjolök; fint hackad
2 tsk Örtsalt
1/2 tsk Svartpeppar; grovmalen
6 msk Creme fraiche
4 Ägg
1 1/2 msk Maizena; eller potatismjöl
120 g Kokt skinka; tärnad, kan
-uteslutas


Så här gör du:

Portionerna är beräknade på patén som förrätt.

Sätt ugnen på 175°.

Pressa ut så mycket vätska som möjligt ur grönkål och spenat och
blanda sedan alla ingredienser väl, gärna i matberedare. Klä in en 1
1/2 liters avlång bakform (för sex portioner) med bakplåtspapper och
häll i grönkålssmeten. Varva ev med skinktärningar.

Släta till ytan och grädda patén 45-50 minuter. Täck med folie efter
en stund så att ytan inte bränns. Prova med en sticka att patén är
genombakad.

Låt den kallna, stjälp upp den och lossa pappret. Skär patén i tolv
skivor (sex portioner). Garnera med strimlad rödkål och
apelsinklyftor tex. Blanda gärna en kall sås av yoghurt som smaksätts
med honung och pepparrot.
Viktväktarnas grönkålspaté recept på  enkel och lättlagad mat.