Vegetariska burgare


Antal portioner 10 Burgare

Ingredienser
225 g Sojabönor
1 Gul lök
2 msk Olja
2 Vitlöksklyfta
1 Krm chilipulver
1 Krm paprikapulver
1 Krm basilika
1 Krm oregano
3 msk Tomatpuré
3 msk Persilja; hackad
Salt
Peppar
2 msk Margarin


Så här gör du:

Tillagningstid 75 minuter + blötläggningstid

Låt bönorna ligga i blöt över natten. Ge dem sedan nytt vatten och
koka dem 1 1/2 - 2 timmar. Låt svalna. Kör till en smidig smet i
matberedaren. Hacka löken fint och fräs den tillsammans med pressad
vitlök i oljan. Tillsätt kryddor och tomatpuré. Blanda samman med
bönorna. Lägg nu också i hackad persilja. Salta och peppra. Rör ihop
alltsammans till en smet. Forma hamburgare. De kan stekas direkt, men
för att få dem lite fastare kan de gärna få vila i kylskåp någon
timme. Serveras i bröd tillsammans med sallad, tomat och eventuellt
chilisås elle ketchup.

Varje burgare innehåller 120 kcal.
Vegetariska burgare recept på  enkel och lättlagad mat.