Vegetarisk pizza


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
DEG
25 g Jäst
1 1/2 dl Vatten
2 tsk Olja
1/2 tsk Salt
3 1/2 dl Vetemjöl
FYLLNING
Squash
Paprika
Tomat
Champinjoner
Purjolök
2 tsk Torkad oregano; eller
2 msk Färsk oregano; hackad
60 g Mager ost; riven


Så här gör du:

Ljumma vattnet till 37°, smula ner jästen och rör ut. Tillsätt olja,
salt och vetemjöl. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca
30 minuter. Ta upp degen, kavla ut på mjölat bakbord till en stor
eller fyra mindre tunna plattor. Lägg på bakpappersklädd plåt.
Skiva squashen, salta skivorna lätt och lägg dem ca 30 minuter i ett
durkslag med lätt tyngd ovanpå. Skölj hastigt av saltet och torka
skivorna med hushållspapper.
Blanda skivade och delade grönsaker på pizzabottnen. Strö oregano
och ost över och grädda i 200-225° tills pizzan fått fin färg, ca 15
minuter.

VV-info: 1/2 MF, 1/2 P och 2 B per portion pizzadeg.
Vegetarisk pizza recept på  enkel och lättlagad mat.