Vegetarisk Kinagryta


Antal portioner 1 Portioner

Ingredienser
Purjolök
Selleri
Morötter
Groddar (konserverade)
Vattenkastanjer
Bambuskott
Paprika
Kokosmjölk
Sesamolja
Soya


Så här gör du:

Skär alla grönsakerna i små bitar/strimlor. Selleri och morötter ska
vara HÖGST 3.4 millimeter tjocka, men kan gärna vara ganska långa.
Paprikan kan vara ganska stora bitar.

Häll lite olja i den heta woken (eller en STOR stekpanna med rejäla
kanter) och ta i grönsakerna i samma ordning som de står ovan. Häll i
kokosmjölk när morötterna fått bryna ett tag. Soya och sesamolja kan
man ta när som helst.

Varianter: Ananas, bananer, champinjoner, vitkål etc passar fint i.
Krydda gärna extra med tex curry, sambal, etc, eller häll över någon
Uncle Bens-sås. Givetvis kan man ha kött i också, finskuret, eller
kyckling eller något. Börja då med att marinera bitarna i kraftig
marinad av något slag (tex 1 msk vardera av tomatpure, sirap el
honung, soya, juice av något slag el vinäger plus kryddor: peppar,
sambal, ingefära) i ca 2 timmar och bryn dem först. Lyft upp dem och
gör resten av grtan enligt ovan, rör ner köttet igen på slutet.
Servering: servera med ris el nudlar och jordnötter eller
cashewnötter, sambal (badjak el nasi goreng), soya, Gado Gado
Vegetarisk Kinagryta recept på  enkel och lättlagad mat.