Vegetarisk currykryddad paj


Antal portioner 8 Bitar

Ingredienser
PAJDEG
300 g Potatis; kokt, pressad
3 dl Bovetemjöl
1 dl Sesamolja
1/2 dl Maizena
1 1/2 tsk Bakpulver
1 tsk Örtsalt
1 tsk Körvel
3 msk Vatten; kallt
FYLLNING
2 stor Äpple
1 Gul lök
1 msk Sesamolja
1 tsk Curry
200 g Champinjoner
1 1/2 dl Kokta röda linser
1 1/2 dl Kokt råris; eller avoriris
1 tsk Maizena
1 dl Vatten
1 1/2 dl Mellangrädde
1 tsk Örtsalt
1 tsk Allkrydda
Svartpeppar
DEKORATION
2 msk Solroskärnor


Så här gör du:

Blanda alla ingredienser till degen i en matberedare. Forma degen
till en stor platt kaka. Låt vila mellan bakplåtspapper i kylskåp
minst 30 minuter.

Skala och hacka äpplena och lök. Fräs dem försiktigt i olja
tillsammans med curry. Rör om. Tillsätt hackade champinjoner och låt
fräsa med några minuter. Sikta över maizena. Tillsätt vatten och
grädde. Rör om och låt puttra ihop några minuter. Tillsätt linser och
ris. Rör om och krydda.

Kavla ut degen mellan bakplåtspapper. Tryck ner och forma den i en
smord pajform (spara deg till dekoration). Forma kanten med en gaffel
och pricka botten. Lägg smala aluminiumremsor runt kanten så att
degen inte ramlar ner. Förgrädda 10 minuter i 200°. Lägg fyllningen i
pajskalet. Garnera med deg skuren i remsor. Strö över solroskärnor.
Grädda i 225° ugn i 20 minuter.
Vegetarisk currykryddad paj recept på  enkel och lättlagad mat.