Varm sallad med färskpotatis


Antal portioner 6 Portioner

Ingredienser
1 kg Färskpotatis; jämna i stor
-lek, små
TILL DRESSING/SåS
1 burk Crème Fraiche
1 dl Grönsaksbuljong; stark,
-eller hönsbuljong
1 msk Vitvinsvinäger
1/2 msk Senap; ljus fransk
1 dl Persilja; finhackad
1/2 dl Gräslök; finskuren


Så här gör du:

Borsta potatisen så att allt skal försvinner. Koka i lättsaltat
vatten. Koka upp under omrörning i en annan kastrull crème fraiche,
buljong, vinäger och senap. Rör ner kryddhacket. Häll av vattnet från
potatisen, lägg upp dne i en skål och häll över den varma dressingen,
låt stå i minst 5 minuter. Det gör inget om potatisen hinner svalna
något, innan den serveras till köttet.

(Serveras till "Örtmarinerad fläskarré" se recept.)
Varm sallad med färskpotatis recept på  enkel och lättlagad mat.