Ungerska dessertcrépes


Antal portioner 4 Servings

Ingredienser
2 dl Mjölk 3%
3/4 dl Vetemjöl
2 Ägg
1 nypa Salt
1/2 msk Socker
Smör
FYLLNING
250 g Kesella gourmet kvarg
1 Äggula
1/2 dl Socker
1 dl Russin
1 Citron, rivet skal av
TILL GARNERING
Florsocker
Citronskal, rivet


Så här gör du:

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop mjöl och hälften av mjölken till
en slät smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg, salt och socker. Vispa
ihop. Grädda 8 tunna crépes i smör i en crépe- eller liten stekpanna.
Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen. Fördela fyllningen på
crépen och rulla ihop dem. Lägg dem i en ugnssäker form. Grädda i
ugnen ca 10 minuter. Låt dem svalna. Sikta över florsocker och strö
över lite citronskal.
Ungerska dessertcrépes recept på  enkel och lättlagad mat.