Ugnsfärs med ostbollar


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
1 Gul lök
100 g Färska champinjoner
1 1/2 msk Margarin
400 g Köttfärs
1 1/2 tsk Salt
1 Krm svartpeppar
400 g Krossade tomater
PETITS CHOUXDEG
1 1/2 dl Vatten
50 g Margarin
1 1/2 dl Vetemjöl
2 Ägg
100 g Ost; riven
GARNERING
50 g Bacon
1/2 dl Ost; riven


Så här gör du:

Skala och hacka löken. Skiva svampen. Hetta upp fettet i en stekpanna
och fräs löken utan att den tar färg. Blanda i svampen och fräs några
minuter. Tillsätt färsen och rör sönder den med en gaffel. Salta och
peppra och blanda i tomaterna. Låt koka under lock på svag värme
15-20 minuter.
Gör degen under tiden. Koka upp vatten och margarin i en kastrull.
Tillsätt mjölet och rör kraftigt tills degen släpper kastrullens
kanter och botten. Ta kastrullen från värmen och rör i äggen, ett i
taget, med kraftiga tag. Blanda i osten.
Sätt ugnen på 200-225°. Smörj en ugnssäker form med kant, minst 25
cm i diameter. Skeda degen i botten runt kanten. Lägg färsen i
mitten. Hacka baconet och strö det och ost över färsen. Sätt in
formen i mitten av ugnen och grädda ca 45 minuter. Servera med tex
brccoli, bönor, ärter eller en blandad sallad.

OBS! Det är viktigt att petits choux-smaten ligger mot botten av
formen för att den ska bli ordentligt gräddad.
Ugnsfärs med ostbollar recept på  enkel och lättlagad mat.