Ugnsfärs med grönsaksröra


Antal portioner 2 Portioner

Ingredienser
225 g Mager nötfärs
2 dl Krossade tomater
2 tsk Potatismjöl
1/2 tsk Timjan
1/2 tsk Salt
1 Krm svartpeppar
GRÖNSAKSRÖRA
1 Paprika
1 liten Purjolök
1 liten Squash
2 dl Krossade tomater
2 tsk Olja; gärna olivolja
1/2 tsk Salt
1 Krm svartpeppar
Basilika; om man vill


Så här gör du:

Sätt ugnen på 225°. Blanda färsen med tomater, potatismjöl, timjan,
salt och peppar. Bred ut färsen i en liten ugnssäker form. Stek
färsen i ugnen tills den har fått fin färg på ytan och verkar
genomstekt, ca 20 minuter.
Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Skölj och strimla purjolöken.
Skölj squashen och skär den i skivor. Fräs grönsakerna mjuka i oljan
i en låg vid gryta på svag värme. Rör om under tiden. Tillsätt
tomatkrosset, salt och kryddor. Låt grytan koka på svag värme tills
grönsakerna är riktigt mjuka och såsen lite simmig. Det tar cirka fem
till åtta minuter.

VV-info: 1 1/2 gul, 1 f-gul och 1/8 röd per portion
Ugnsfärs med grönsaksröra recept på  enkel och lättlagad mat.