Tyska kringlor


Antal portioner 16 Kringlor

Ingredienser
25 g Jäst
2 1/2 dl Vatten
2 1/2 dl Mjölk
1 tsk Salt
1/2 tsk Socker
1 msk Smör
12 dl Vetemjöl
2 1/2 l Vatten
2 msk Salt
Grovt salt


Så här gör du:

Smula sönder jästen i en bunke. Värm vatten och mjölk till 37°. Rör ut
jästen med lite av vätskan. Häll i resten. Tillsätt salt, socker,
fett och vetemjöl. Arbeta till en smidig deg. Jäs under bakduk ca 30
minuter.
Dela degen i bitar som rullas till ca 30 cm längder. Forma till
kringlor. Jäs under bakduk ca 10 minuter.
Koka upp vatten och salt. Sänk ner kringlorna en efter en i
saltvattnet, ta upp dem med hålslev när de flyter upp. Lägg dem först
på hushållspapper att rinna av och därefter på en plåt med
bakplåtspapper. Strö över lite grovt salt. Grädda i 225° ugnsvärme,
mitt i ugnen, ca 25 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Tyska kringlor recept på  enkel och lättlagad mat.