Turkisk pizza - pide


Antal portioner 6 Små pizzor

Ingredienser
DEGEN
25 g Jäst
2 dl Vatten
3/4 tsk Salt
2 msk Olja; ev halva mängden
5 dl Vetemjöl; ev något mer
FYLLNING
50 g Nötfärs
1 Potatis; grovriven, ev det
-dubbla
1/2 Gul lök
1 Tomat; fast
Bredbladig persilja; hackad
Grön paprika; hackad
1 msk Maizena
2 tsk Salt
1 Ägg: litet
1/2 tsk Grovmalen svartpeppar
1 tsk Malen spiskummin
1/2 tsk Cayennepeppar; ELLER
1/2 tsk Chilipulver


Så här gör du:

Ljumma vattnet till handvarmt (inte över 37°) och lös upp jästen i
vattnet. Rör i salt och olja och mjölet, lite i taget. Knåda till en
smidig deg och låt den jäsa under handduk ca 30 minuter. Sätt ugnen
på 200°.
Skala löken och hacka den mycket fint. Skala och riv potatisen grovt.
Skålla, skala och halvera tomaten innan den hackas. Hacka också
persiljan och skär paprikan i små tärningar.
Blanda nötfärsen med salt, peppar, ägg och maizena och arbeta ihop
väl. Blanda i alla de hackade och rivna grönsakerna. Spara lite
hackad tomat, paprika och persilja till garnering.
Dela degen i mindre bitar (lika många delar som det ska bli
småpizzor), forma till bullar och kavla ut varje bulle till en tunn
cirkel. Pensla kanterna med vatten och vik upp kanten runt om och nyp
till väl. Dela fyllningen, forma var del till en platt pannbiff och
platta till den med handen så att den blir knappt så stor som
degcirklarna. Lägg dem ovanpå degcirklarna. Lägg pizzorna på
bakpapper på en plåt. Strö lite hackad tomat, paprika och persilja
högst upp på köttfärsfyllningen på varje pizza. Låt pizzorna jäsa 10
minuter på plåten.
Grädda de små pizzorna mitt i ugnen 20-30 minuter, eller tills
degbottnen känns gräddad och fyllningen är genomstekt.
Turkisk pizza - pide recept på  enkel och lättlagad mat.