Tropisk frukttårta


Antal portioner 1 Tårta

Ingredienser
4 Ägg
6 msk Mandelmassa; riven
2 msk Socker
3/4 dl Vetemjöl
3/4 dl Potatismjöl
1 tsk Bakpulver
2 dl Fruktjuice
1 msk Nypressad citronsaft; ev det
-dubbla
4 Gelatinblad
8 Ananasring; i egen juice
6 Persikohalva; i osötad juice
25 g Björnbär; frysta
TILL FORMEN
1 tsk Bordsmargarin
2 tsk Ströbröd
CHOKLADGALLER
24 g Mörk blockchoklad


Så här gör du:

1 tårta räcker till 12 portioner/bitar.

Smörj och bröa en ringform, ca 2 liter. Skilj gulor och vitor. Vispa
vitorna till hårt skum. Tillsätt gulorna, en i taget växelvis med
socker och mandelmassa. Blanda mjölsorterna med bakpulvret och sikta
ner i äggsmeten. Blanda försiktigt. Slå smeten i formen och grädda i
175-200° i ca 25 minuter. Låt kakan svalna.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 10 minuter. Krama ur dem
lätt och smält på svag värme. Blanda med fruktjuice och citronsaft.
Låt tjockna något innan gelatin skedas över kakan. Garnera kakan med
frukt och bär och skeda resten av gelatinet över frukten. Pensla
också lite runt kanten att fästa chokladgaller mot.

Chokladgaller: Bryt sönder chokladen och lägg den i en djup tallrik.
Placera tallriken på en kastrull med varmt vatten. Låt den smälta på
svag värme. Ringla med en sked till tunna galler (ett per portion,
dvs 12 till en tårta) på smör- eller bakplåtspapper och låt dem
hårdna. Lossa försiktigt.

VV-info: 1/3 P, 1/3 B, 3/4 F och ca 60 BK per tårtbit.
Tropisk frukttårta recept på  enkel och lättlagad mat.