Trattkantarellsoppa


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
1 l Färska trattkantareller el.
1 dl Torkade trattkantareller
3 msk Smör
5 msk Vetemjöl
1 1/4 l Buljong
1 1/2 dl Vispgrädde
2 Äggulor
1 msk Tomatpuré
1 msk Pressad citron
Finskuren gräslök


Så här gör du:

Skär svampen i bitar (blötlägg torkade kantareller i lite ljummet
vatten i en timme, häll av spadet). Fräs i smör i ca 10 minuter och
dofta sedan över mjölet.

Späd - lite i sänder - med buljongen och koka i 10-15 minuter. Vispa
ihop äggulorna med grädden och rör ner detta i den färdiga soppan.
Låt soppan bli riktigt het men låt den inte koka igen, då kan den
lätt skära sig.

Smaka av med citron och tomatpuré och strö över finskuren gräslök.
Trattkantarellsoppa recept på  enkel och lättlagad mat.