Tortillatårta med mexikansk köttröra


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
4 stor Tunna mjuka tortillas
FYLLNING
2 Rödlök
2 Vitlöksklyfta
1 msk Smör
400 g Nötfärs
1 1/2 tsk Salt
2 tsk Chilipulver
1 msk Brun farin
400 g Krossade tomater; på burk
2 msk Chilisås; gärna hot, ev
-något mer
400 g Röda bönor; på burk
GRATINERING
2 dl Ost; riven, tex TexMex
-färdigriven, ev lite mer
TILLBEHÖR
Isbergssallad; strimlad
Tomat
Tacosås
Salsa


Så här gör du:

En rätt från det mexikanska köket som smakar lika bra varm som kall.
Passar utmärkt att ta med i matsäcken på utflykten.

Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka rödlök och vitlök. Fräs hacket på
svag värme i smör. Tillsätt köttfärsen och öka värmen. Rör så att
färsen smular sig och blir genomstekt. Smaksätt med salt, chilipulver
och farin. Häll på tomaterna och tillsätt chilisås. Låt alltsammans
puttra 5-10 minuter. Röran ska vara ganska tjock. Häll lagen av
bönorna och skölj dem i kallt vatten. Blanda ner dem. Smaka av
köttröran. Dela den i lika stora delar, totalt en del mindre än det
finns tortillas.
Lägg en tortilla på en bakpapperslädd plåt. Bred på ett lager färs.
Fortsätt med tortilla och färs. Avsluta med en tortilla. Strö på
riven ost.
Gratinera i mitten av ugnen ca 10 minuter eller tills osten har
smält och röran är genomvarm. Servera med sallad och tacosås eller
salsa.

Pris i februari 1996; ca 70 kr för 4 portioner
Tortillatårta med mexikansk köttröra recept på  enkel och lättlagad mat.