Tortillas de harina


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
5 dl Vetemjöl
3/4 tsk Salt
1/2 tsk Bakpulver
2 msk Margarin
1 3/4 dl Vatten


Så här gör du:

1 Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt vatten och
knåda tills degen är mjuk och elastiskt. (använd ev matberedare). 2
Forma till tolv bullar och låt dem vila övertäckta ca 15-30 minuter.
3 Kavla ut dem på ett mjölat bakbord till runda, tunna brödkakor, ca
15 cm i diameter. Borsta bort överflödigt mjöl. 4 Lägg tortillas, en
i taget i en varm, torr stekpanna på spisen. (inget fett alltså).
Grädda ca 2 minuter på varje sida på medelstark värme. Under
gräddningen bildas blåsor. Tryck ned blåsorna med hjälp av en
handduk. 5 lägg tortillas på bakgaller i en hög. Låt dem svalna under
bakduk så att de håller sig mjuka. Tortillas kan förvaras 4-5 dagar i
plastpåse i kylskåp.
Tortillas de harina recept på  enkel och lättlagad mat.