Tomatlängder med ädelost


Antal portioner 6 Remsor

Ingredienser
PAJDEG
12 dl Vetemjöl
3/4 tsk Salt
500 g Smör
1 dl Vatten
DELOSTKRÄM
450 g Ädelost
750 g Kesella Gourmet
15 Tomat; ev fler
3 dl Oliver; skivade
Svartpeppar från kvarn


Så här gör du:

Varje remsa ger ca 6 bitar.

Blanda samman ingredienserna till pajdegen. Det går bra i stor
matberedare, kör annars i två omgångar. Kavla ut degen på mjölat bord
till plattor, en platta till tre längder, varje platta ska vara stor
som ett bakplåtspapper. Lägg ett bakplåtspapper över degen och rulla
med pappret, då går det lätt att lägga den på plåt täckt med
bakplåtspapper. Skär till kanterna och nagga degen och ställ dem i
frysen på plåt med bakplåtspapper mellan. Blir det deg över kan du
göra en extra längd.
Grädda mitt i ugnen samma dag som kalaset eller dagen före, 200
grader 12-15 minuter.
Riv ädelosten och blanda med kesella. Bred krämen över plattorna.
Detta kan göras några timmar före festen. Skiva tomaterna och strö
över oliverna. Vrid gärna över lite nymald svartpeppar.

Pris februari 1996; ca 170 kr för 6 längder.
Tomatlängder med ädelost recept på  enkel och lättlagad mat.