Tomat- och äppelchutney


Antal portioner 5 Servings

Ingredienser
1/2 kg Gröna tomater
1/2 l Oskalade äppelbitar; gärna
-fallfrukt
3 Gul lök
1 dl Russin
2 dl Socker
1 dl Vinäger
1/2 msk Salt
1/2 msk Ingefära
1/4 tsk Chilipeppar


Så här gör du:

* En serving motsvarar 100 g tomater

Skölj tomaterna och skär dem i små bitar, skala och hacka löken.
Blanda alla ingerdeienserna i en kastrull, koka upp och koka sakta
utan lock i ca 45 minuter tills massan tjocknat. Ös upp chutneyn på
rena varma glasburkar och sätt genast på lock.Förvara svalt. Färdig
att ära efter ca 2 veckor. Håller sig i ca 3-6 månader.

Tips: Vill man ha en slät chutney kan man finfördela tomater, äpplen
och lök i en mixer före kokningen.
Tomat- och äppelchutney recept på  enkel och lättlagad mat.