Tigerräkor på Astrids vis


Antal portioner 1 Omgång

Ingredienser
500 g Räkor; med skal
1 burk Vattenkastanjer; 200 g ca
1 Pepparfrukt; röd
50 g Cashewnötter; rostade
TILL MARINAD
1 1/2 msk Sherry
3 msk Olja; gärna hälften olivolja
1 Vitlöksklyfta; pressad
1 tsk Honung; lite drygt 1 ts
1/2 tsk Italiensk salladskrydda


Så här gör du:

Tina och skala räkorna. Häll bort spadet från vattenkastanjerna,
skölj dem i kallt vatten och låt rinna av väl. Skär dem i 2-3 mm
skivor om de är hela. Skär pepparfrukten i mycket tunna skivor, ta
bort kärnorna. Använd en knapp matsked skivad pepparfrukt, inte mer.

Lägg räkor, vattenkastanjer, pepparfrukt och eventuella cashewnötter
i en skål. Rör samman ingredienserna till marinaden och häll över.
Vänd så att allt blandas och ställ övertäckt i kylen. Låt gärna
marinera över natten, men räkorna bör inte sparas mer än 2 dagar.

Sherryn kan till hälften bytas ut mot balsamvinäger.
Tigerräkor på Astrids vis recept på  enkel och lättlagad mat.