Teresas melonsallad


Antal portioner 5 Servings

Ingredienser
800 g Honungsmelon, cirka vikt
800 g Vattenmelon, cirka vikt
2 msk Olivolja
1 Lime, saften av
3 msk Paprika, röd finhackad
2 nypa Salt
1/2 nypa Peppar, nymald
1/2 tsk Mynta


Så här gör du:

Dela honungsmelonen och ta ur kärnorna. Ta bort alla synliga dkärnor
ur vattenmelonon. Ta ut små melonkulor med hjälp av ett kuljärn och
lägg i en skål. Blanda olja, limesaft, paprikatärningar, slat, peppar
och mynta för sig och slå det över melonkulorna. Blanda och servera.

När jag var liten och mor serverade denna sallad åt jag så fort och
glupskt att min syster, som heter Teresa, ofta blev utan. Mor
reserverade därför en portion åt henne. Därav namnet - Teresas
sallad. Kommentar av Reneé Vasquez Dias, författare till kokboken
"Berusad kyckling".
Teresas melonsallad recept på  enkel och lättlagad mat.