Tequilasorbet


Antal portioner 8 Glas

Ingredienser
SORBET
2 1/2 dl Vatten
1 1/2 dl Socker
6 cl Tequila
2 msk Färskpressad lime
TILL GLASETS KANT
1 msk Socker
1 tsk Salt


Så här gör du:

Tequlasorbet är naturligtvis en anpassning till den karibiska miljön.
Men visst kan man göra den lilla sorbeten på vilket brännvin som
helst, upplyser oss Stephan Rössner då han blandar spriten i
sockerlagen. Han fortsätter med att salt-sockra glaskanten som till
den klassiska Margarita-drinken, och talar om "ett karibiskt hål" i
måltiden istället för det "normandiska hålet", som förväntades skapa
möjligheter för gästen att kunna äta ännu mer.

Koka upp vatten och socker och låt koka någon minut så att
sockerkornen försvinner. Låt svalna.
Blanda i tequila och limesaft och sätt i frysen 3-4 timmar. Vispa
några gånger med elvisp under infrysning.
Förbered glasen: Täck botten på en assiett med vatten. Blanda socker
och salt på en annan assiett. Börja med att vända glaset upp och ner
och doppa kanten i vattnet, därefter i socker/salt-blandningen.
Forma sorbeten till små kulor, en per portion, och lägg dem i glasen
strax före servering. Dekorera med en limeskiva.

Pris i februari 1996; ca 25 kr för 8 små portioner
Tequilasorbet recept på  enkel och lättlagad mat.