Tapenade


Antal portioner 1 Sats

Ingredienser
250 g Svarta oliver; urkärnade
100 g Anjovis; (sardeller) avrunn-
-en
100 g Kapris
1 Timjankvist; liten
1 Lagerblad; söndersmulad
2 Vitlöksklyftor; skalade
Ev 1 litet glas konjak
4 msk Olivolja
Svartpeppar


Så här gör du:

Blanda alla ingredienser utom olivoljan och svartpepparn i mixer
eller matberedare. Häll i olivolja, litet i taget. Smaka av med
svartpeppar - s behövs inte.
Bred tapenaden rumstempererad på skivor av baguette, rostade eller
orostade, eller ha som dip till råa grönsaker.
Ett annat förslag är att servera tapenaden med hårdkokt ägg. Skär då
äggen i halvor, blanda gulorna med tapenaden och fyll vitorna med
blandningen.
Tapenade recept på  enkel och lättlagad mat.