Tacotubs med kyckling


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
300 g Kycklingfilé
1 msk Matolja
1 Burk vattenkastanjer
1 Burk hela champinjoner
1 Gul lök
1 Stjälk selleri
Gurka
Persilja; klippt
1/2 tsk Wokkrydda; eller liknande
Salt
Peppar
Soja
4 Tacotubs
SÅS
2 dl Gräddfil
1 Vitlöksklyfta; pressad
Örtsalt


Så här gör du:

Tisåtgång ca 20 minuter.

Skär kycklingfiléerna i cm-tjocka bitar. Låt vattenkastanjer och
champinjoner rinna av. Strimla lök och selleri och hacka gurkan. Värm
tacotubsen enlig anvisning på paketet.
Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn kycklingbitarna runt om 4-5
minuter. Tillsätt lök, kastanjer och svamp och låt allt steka några
minuter till. Vänd ner selleri, gurka och persilja och krydda väl.
Stänk lite soja över. Lägg på lock och håll varmt medan du blandar
såsen.
Smaksätt gräddfilen med vitlök och örtsalt. Fördela fyllningen i de
varma tacotubsen och ringla såsen över.

Tips: Om du vill ta med dig kycklingblandingen i utflyktskorgen, låt
den kallna och lägg på burk. Packa ner skurna baguetter och fyll
sedan bröden med kyckling och sås.
Kycklingblandningen smakar också gott att äta till kokt ris. Servera
då med en skål soja blandad med pressad apelsin.
Tacotubs med kyckling recept på  enkel och lättlagad mat.