Syltgurka


Antal portioner 1 Omgång

Ingredienser
1 kg Vita gurkor
1 Gul lök
5 Dillkronor
1 Pepparrot; 1 bit
LAG
1 dl Ättika; ren 24%
3 dl Vatten
175 g Socker; ca 2 dl
2 msk Salt
1/2 tsk Vitpepparkorn


Så här gör du:

Skala gurkan. Dela den på längden. Skrapa ur kärnorna. Skär halvorna i
bitar. Skala löken och skär den i klyftor. Skölj dillkronorna. Skala
pepparroten och skär den i skivor. Varva gurkbitarna med lök,
dillkronor och pepparrot i en glasburk. Koka upp lagen. Låt den
svalna. Häll den kalla lagen över gurkorna. Låt stå 2-3 dagar med
lock över. Häll av lagen och koka upp den. Lägg i gurkorna. Låt dem
få ett kort uppkok. Häll tillbaka lag och gurkor i burken. Sätt på
lock. Förvara svalt.
Syltgurka recept på  enkel och lättlagad mat.