Syltade tomater


Antal portioner 10 Portioner

Ingredienser
1 kg Gröna tomater
1 1/2 l Vatten
LAG
2 dl Ättiksprit; OCH
3 dl Vatten: ELLER
1 dl Ättika; OCH
4 dl Vatten
3 dl Socker
10 Kryddnejlika
1 Bit kanel


Så här gör du:

* En serving motsvarar 100 g tomater

Välj små, gröna och fasta tomater, jämnstora i storleken. Snoppa och
skölj tomaterna. Pricka skalen, tex med en stoppnål. Koka upp
vattnet, lägg i tomaterna och sjud dem i 2-3 minuter. Häll upp dem i
sil eller durkslag och låt dem rinna av. Koka upp lagen, lägg i
tomaterna och låt dem koka sakta tills de är mjuka, 5-10 minuter.
Lägg tomaterna i rena varma glasburkar. Koka ihop lagen utan lock på
kraftig värme ca 5 minuter. Häll lagen över tomaterna och sätt genast
på lock. Förvara svalt. Färdiga att äta efter 1-2 veckor. Håller sig
ca 1 år.
Syltade tomater recept på  enkel och lättlagad mat.