Svarta hål med kometsvans


Antal portioner 12 Kometer

Ingredienser
48 After Eight-platta
50 g Mörk blockchoklad
MOUSSE
200 g Mörk blockchoklad
1 dl Vispgrädde
1 1/2 dl Vispgrädde
1 1/2 msk Socker
125 g Kesella Gourmet
JORDGUBBSSÅSEN
400 g Frysta jordgubbar
1/2 dl Vit sirap; ev upp till det
-dubbla
GARNERING
Vit choklad; lite
Apelsinströssel


Så här gör du:

Försvinnande goda, en totalupplevelse för chokladälskare.
Kometsvansen får glöd av några korn hackad vit choklad och
apelsinströssel. After Eight-lådorna kan sättas ihop flera dagar i
förväg.

Smält den lilla mängden choklad till lådorna. Använd mikro eller en
liten tjockbottnad kastrull. Bygg lådor av After Eight-plattor.
Använd den smälta chokladen som lim. Varje låda ska bestå av fyra
plattor. Låt stelna minst två timmar.
Gör moussen. Bryt resten av chokladen i bitar och smält tillsammans
med den lilla mängden vispgrädde samt sockret. Om du använder en
tjockbottnad kastrull och värmer försiktigt behöver du inte använda
vattenbad. Vispa resten av grädden till ett mjuk skum. Vänd ner
kesellan i den smälta chokladen. Blanda noga, vänd sedan försiktigt
ner chokladblandningen i den vispade grädden. Låt chokladmoussen
stelna något. Placera lådorna på en smörpappersklädd bricka. Spritsa
eller klicka ner chokladmoussen. Förvara brickan i kyl.
Tina jordgubbarna, låt dem rinna av. Kör dem i mixer till en slät
sås. Smala av med vit sirap. Du behöver inte sila såsen, en bra
kometsvans är lite grusig.
Gör ett mönster av jordgubbssåsen på tallriken och placera det svarta
hålet på det. Dekorera med strössel.

Pris februari 1996; ca 175 kr för 12 svarta hål.
Svarta hål med kometsvans recept på  enkel och lättlagad mat.