Svampsoppa


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
1 1/2 l Färsk blandad svamp eller
1-2 burkar blandsvamp eller
Skivade champinjoner
2 styck Gula lökar
2 msk Smör
2 msk Vetemjöl
1 l Vatten+grönsaksbuljong
1/2 tsk Timjan
1/2 tsk Paprika
1 dl Sojagrädde


Så här gör du:

Ansa och skölj den färska svampen. Skär den i bitar och lägg den i en
kastrull tillsammans med grovhackad lök och smör. Konserverad svamp
läggs i grytan med sitt spad, lök och smör. Koka svampen under lock
på svag värme så att svamp och lök blir mjuk, sedan utan lock tills
mesta av vätskan kokat bort och svampen börjar bli lätt fräst. Strö
över mjöl, rör om och späd med vatten. Låt soppan koka upp under
omrörning och smaksätt den med buljongextrakt, timjan och paprika.
Låt soppan sjuda i 10-15 minuter eller längre. Smaka eventuellt salt,
peppar och 1-2 msk sherry eller citronsaft. Rör också ner grädden.
Strö persilja över. Servera med grovt bröd.
Svampsoppa recept på  enkel och lättlagad mat.