Svamppickels Antal portioner 1 Sats Ingredienser 1 sats om cirka 1 kg: 1 Liter kantareller 2 Liter vatten 4 tsk Salt 1 Gul lök 1 Bit pepparrot 1 Spansk peppar 3 Kvistar färsk rosmarin Lag: 1 1/2 dl Ättiksprit 2 dl Socker 4 dl Vatten 5 Vitpepparkorn 5 Kryddnejlikor 1 Bit torkad ingefära 1 Bit kanel Så här gör du: Rensa svampen, skär den i bitar, förväll dem i 5 min i lättsaltat vatten och låt dem rinna av. Skala och skiva löken tunt. Skala och skiva pepparroten. Varva svamp, lök och pepparrot i en glasburk eller kruka. Stick ner den spanska pepparn och rosmarin. Koka upp lagen och häll den het över svampen. Täck över burken och låt stå svalt ett dygn. Sila av lagen. Koka upp den igen. Häll den åter het över svampen och gör detta ytterligare en gång. Se till att lagen täcker svampen. Förvara svamppickelsen i burkar med lock och på ett svalt ställe. Servera pickelt till mörkt kött, fågel och vilt.