Svamppickels


Antal portioner 1 Sats

Ingredienser
1 sats om cirka 1 kg:
1 Liter kantareller
2 Liter vatten
4 tsk Salt
1 Gul lök
1 Bit pepparrot
1 Spansk peppar
3 Kvistar färsk rosmarin
Lag:
1 1/2 dl Ättiksprit
2 dl Socker
4 dl Vatten
5 Vitpepparkorn
5 Kryddnejlikor
1 Bit torkad ingefära
1 Bit kanel


Så här gör du:

Rensa svampen, skär den i bitar, förväll dem i 5 min i lättsaltat
vatten och låt dem rinna av. Skala och skiva löken tunt. Skala och
skiva pepparroten. Varva svamp, lök och pepparrot i en glasburk eller
kruka. Stick ner den spanska pepparn och rosmarin. Koka upp lagen och
häll den het över svampen. Täck över burken och låt stå svalt ett
dygn. Sila av lagen. Koka upp den igen. Häll den åter het över
svampen och gör detta ytterligare en gång. Se till att lagen täcker
svampen. Förvara svamppickelsen i burkar med lock och på ett svalt
ställe. Servera pickelt till mörkt kött, fågel och vilt.
Svamppickels recept på  enkel och lättlagad mat.