Svamppastejer


Antal portioner 8 Pastejer

Ingredienser
300 g Ostronskivling; champinjoner
-eller annan svamp går också
-bra
2 tsk Flytande margarin
1 krm Gul lök
1 dl Persilja; hackad
2 tsk Vetemjöl
1 Krm svartpeppar
172 tsk Salt
1/2 dl Lättmjölk
1 dl Matlagningsgrädde
3 Ägg
Tomat
Gurka
Persilja
2 tsk Flytande margarin; till
-formarna


Så här gör du:

Grovhacka svampen och fräs den i margarinet tills det mesta av
vätskan har försvunnit. Kör den tillsammans med löken och persiljan i
mixer eller matberedare, Tillsätt salt och peppar och kör en kort
stund till.
Blanda i mjölk, mjöl, matlagningsgrädde och ägg. Smörj lätt små
portions- eler muffinsformar. Fördela smeten i formarna. Grädda i
vattenbad i 150° tills smeten har stannat.
Låt pastejerna stå kvar en stund i formarna innan de stjälps upp.
Serveras ljumma eller kalla på tunna tomatskivor med gurka och
persilja.

VV-info: 1/2 MF och ca 50 Bk per pastej, en per portion är lagom till
förrätt.
Svamppastejer recept på  enkel och lättlagad mat.