Svampbröd Antal portioner 1 Portioner Ingredienser 8 dl Vetemjöl 50 g Rumsvarmt margarin 200 g Färska champinjoner 1 tsk Salt 1 tsk Timjan 50 g Jäst 2 dl Ljummet vatten 1 Ägg Margarin till suffléformen 1 Ägg till pensling Så här gör du: Finfördela margarin och mjöl i en bunke. Hacka svampen fint och tillsätt den samt salt och timjan i mjölet.Lös upp jäst i vätskan och vispa ner ägget och arbeta in degspadet i mjölblandningen till en blank och smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt i cirka 30 min. Forma degen till en stor rund bulle och lägg den i en smord suffléform på 1 1/2 liter. Låt degen jäsa övertäckt i ytterligare 30 min. Sätt ugnen på 200°. Pensla brödet med uppvispat ägg och grädda den i mitten av ugnen i cirka 35 min.