Svampbröd


Antal portioner 1 Portioner

Ingredienser
8 dl Vetemjöl
50 g Rumsvarmt margarin
200 g Färska champinjoner
1 tsk Salt
1 tsk Timjan
50 g Jäst
2 dl Ljummet vatten
1 Ägg
Margarin till suffléformen
1 Ägg till pensling


Så här gör du:

Finfördela margarin och mjöl i en bunke. Hacka svampen fint och
tillsätt den samt salt och timjan i mjölet.Lös upp jäst i vätskan och
vispa ner ägget och arbeta in degspadet i mjölblandningen till en
blank och smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt i cirka 30 min. Forma
degen till en stor rund bulle och lägg den i en smord suffléform på 1
1/2 liter. Låt degen jäsa övertäckt i ytterligare 30 min. Sätt ugnen
på 200°. Pensla brödet med uppvispat ägg och grädda den i mitten av
ugnen i cirka 35 min.
Svampbröd recept på  enkel och lättlagad mat.