Studenttårtan


Antal portioner 25 Bitar

Ingredienser
20 skiva Kavring skurna på längden
Fyllning 1
4 burk Tonfisk i vatten (200 g)
3 Gula lökar
Riven pepparrot
Fyllning 2
3 Purjolökar
500 g Böcklingpastej
Garnering
1 l Créme fraiche
500 g Philadelphiaost
1 burk Svart storkornig kaviar
1 burk Röd storkornig kaviar
Citronskivor


Så här gör du:

Låt tonfisken rinna av, mosa den. Skala och finhacka löken. Blanda
tonfisk och lök, och smaksätt med pepparrot. Lägg 6 skivor kavring
bredvid varandra och fördela fyllningen över. Lägg 4 skivor tvärs över
fyllningen. Skölj och finstrimla purjon. Blanda den med böcklingpastejen.
Bred fyllningen över brödet. Lägg 6 skivor bröd tvärs över.
Lägg på ett nytt lager bröd. Täck alltsammans väl med t ex plastfolie
och ställ svalt över natten.
Blanda creme fraiche och philadelphiaost och bred över och runt
kanterna på tårtan.
Garnera med svart och röd kaviar samt citronskivor.
Studenttårtan recept på  enkel och lättlagad mat.