Stingpinnar med chutneysås


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
400 g Köttfärs
1 dl Chilisås
1 Vitlöksklyfta; pressad
2 msk Färsk basilika; hackad
100 g Ost; riven
1/2 tsk Salt
2 Krm svartpeppar
SÅS
2 Salladslök; eller
1/2 liten Purjolök
2 dl Gräddfil
1 dl Mango chutney
1 tsk Färsk ingefära; riven
Salt
Peppar


Så här gör du:

Börja med såsen; Finstrimla salladslöken. Blanda lök, gräddfil, mango
chutney och ingefära. Smaksätt med salt och peppar. Låt såsen stå
kallt och mogna.
Blanda färs, chilisås, vitlök, basilika, ost, salt och peppar. Forma
färsen till ovala bullar och trä upp dem på spett. Grilla ca 8
minuter. Vänd spetten ofta under tiden.
Servera med sås, sallad och bröd.
Stingpinnar med chutneysås recept på  enkel och lättlagad mat.