Spansk äggkaka


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
5 Skivor bacon
4 Ägg
6 msk Vatten
1 tsk Vetemjöl
1/2 tsk Salt
2 msk Margarin
1 burk (liten) Pimentos
1 burk (liten) Små ärter
1 msk Finklippt persilja


Så här gör du:

Dela baconbitarna i 2-3 bitar. Fräs dem lätt i omelettpannan. Ta upp
skivorna och låt dem rinna av. Blanda ägg, vatten och mjöl. Smaksätt
med salt. Hetta upp pannan och lägg i matfettet samt häll ner smeten.
Rör med en gaffel och låt omeletten stelna långsamt. När omeletten
börjar bli krämig, tillsätt strimlad pimentos, bacon och ärtor. Strö
över persiljan. Servera direkt ur pannan och bjud pain riche och smör
Spansk äggkaka recept på  enkel och lättlagad mat.