Spansk färs med apelsin


Antal portioner 2 Portioner

Ingredienser
3 Chorizos; spanska korvar,
-(eller annan liten stark
-korv)
1/2 Gul lök
1/2 Röd paprika
1/2 Grön paprika
200 g Köttfärs
1 tsk Salt
1/2 Krm svartpeppar
200 g Krossade tomater
3/4 dl Rött vin; gärna matlagnings-
-vin


Så här gör du:

(Note: Jag har ingen aning om varför den heter Spansk färs med
APELSIN, men det står så...)

Skär korven i skivor och fräs skivorna hastigt i lite fett i en
gryta. Ta upp dem. Skala och grovhacka löken. Kärna ur paprikan och
skär den i tärningar. Fräs lök och paprika i grytan så att de blir
lite mjuka utan att ta färg. Lägg färsen i grytan och rör sönder den
med en gaffel. Salta, peppra och blanda i tomater och vin. Koka under
lock på svag värme 20-25 minuter. Blanda i korven och låt allt bli
varmt. Smaka av. Servera med ris.

(Matlagningsvin kan köpas i vanliga livsmedelsbutiker)
Spansk färs med apelsin recept på  enkel och lättlagad mat.