Spanahorizo


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
1 1/4 dl Olivolja
1 bunt Persilja; finhackad
1 stor Gul lök; finhackad
1 msk Vitlök; finhackad
7 1/4 dl Vatten
2 msk Tomatpuré
2 1/2 dl Tomater; hackade
1/8 tsk Salt
1/8 tsk Peppar
2 bunt Spenat; stammen borttagen,
-hackad
2 1/2 dl Ris; okokt


Så här gör du:

Häll oljan i en stor kastrull och hetta upp den. Häll i persilja, lök
och vitlök. Låt fräsa 3-4 minuter, tills löken är genomskinlig. Häll
i vattnet koka upp. Häll i tomatpuré, hackade tomater, salt och
peppar. Blanda väl. Häll i spenat och ris. Låt sjuda ca 30 minuter på
låg värme tills ris färdigt.
Spanahorizo recept på  enkel och lättlagad mat.