Spaghettiplättar


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
1 1/2 l Kokt spaghetti
3 Ägg
1/2 dl Creme fraiche
2 dl Ost; riven
Smör; till stekning
TILLBEHöR
Bacon; stekt, eller
Rimmat fläsk; stekt
Grönsallad
Tomat
Morot; riven


Så här gör du:

Visst kan man värma överbliven spaghetti som den är i en kastrull. Men
prova att steka dem som plättar med creme fraiche och ost i - det
blir ännu godare!

Blanda i en bunke kokt kall spaghetti, ägg, creme fraiche och riven
ost. Hetta upp smör i en stekpanna och stek 1 eller 2 plättar i taget
på medelgod värme. Lägg de färdigstekta i en ugnssäker form och håll
dem varma i ugn, ca 100°. Servera med stekt bacon eller stekt rimmat
fläsk.

Pris februari 1996; ca 35 kr för 4 portioner.
Spaghettiplättar recept på  enkel och lättlagad mat.