Spaghetti med valnötspesto och räkor


Antal portioner 1 Portion

Ingredienser
1 1/2 dl Spaghetti; kokt
2 msk Persilja
15 g Valnötskärnor
1 1/2 tsk Olivolja
1/4 tsk Chilipulver; knappt
120 g Skalade räkor
Peppar
Persilja till garnering


Så här gör du:

Grovhacka hälften av persiljan och valnötterna. Finhacka resten i en
mixer eller med en kniv. Blanda i 2/3 av oljan (1 tsk per portion)
och mixa till krämig konsistens. Blanda i 1-2 msk av spaghettivattnet
per portion. Fräs räkorna i resten av oljan, pudra chili över och rör
ner det grova hacket. Peppra försiktigt. Blanda pesto och spaghetti,
lägg upp på varm tallrik och toppa med räkorna. Strö lite persilja
över.

VV-info: 1 1/2 MF, 3 P, G, 1 B, 40 BK
Spaghetti med valnötspesto och räkor recept på  enkel och lättlagad mat.