Solbullar för mellanmålet


Antal portioner 24 Bullar

Ingredienser
50 g Jäst
1/2 dl Olja
5 dl Lättmjölk
2 dl Solrosfrön
1 tsk Salt
2 msk Sirap
13 dl Lantvetemjöl; ungefär
FYLLNING
3 dl Lagrad ost; riven
PENSLING
Ägg
Solrosfrön


Så här gör du:

Ugn: 250°.
Värm olja och mjölk till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i
degspadet. Tillsätt solrosfrön, salt, sirap och det mesta av mjölet.
Arbeta degen blank och smidig. Låt den jäsa ca 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den väl. Dela den i delar.
Rulla varje del till en rund bulle, gör en grop och fyll med ost. Nyp
ihop bullen och lägg den med skarven nedåt på smord plåt. Jäs ca 30
minuter.
Pensla med ägg och strö över solrosfrön. Grädda ca 10-12 minuter i
mitten av ugnen. Låt brödet kallna på galler under bakduk. Det går
bra att frysa.
Solbullar för mellanmålet recept på  enkel och lättlagad mat.